Aanbieding!

Compleet pakket voor elektrische sauna

 749,99  678,05 incl. BTW

Dit product is inclusief GRATIS VERZENDING! 

GRATIS verzending op bijna alles! Ook in België!
Voor 17:00 besteld bijna alles morgen bezorgd!
Nergens goedkoper!
Niet tevreden? geld terug!
Officieel dealer van ECHTE merken!
Artikelnummer: Elpaket bastu Categorieën: , Tags: , , , , ,

Beschrijving

Compleet pakket voor elektrische sauna

Om uw sauna compleet te maken hebben wij dit compleet pakket voor elektrische sauna voor u samengesteld

Het pakket bestaat uit:

  • Sauna kachel Narvi NM900 9kW
  • Authentieke sauna stenen (5 – 10 cm) Totaal 40 kg
  • 2 sauna banken

Onze sauna pakketten worden geleverd als losse producten. Besteld u dus een sauna bij sauna-kopen.eu, dan kunt u nog kiezen voor dit pakket of het compleet pakket voor houtgestookte sauna. Dan is uw sauna compleet en kunt u heerlijk gaan genieten van uw eigen sauna! Ook hebben wij nog diverse extra’s om uw sauna bezoek nog aangenamer te maken. Wilt u deze producten bekijken? Klik dan hier.

Geschiedenis

De oudste badinrichtingen zijn meer dan duizenden jaren oud en waren al bekend in oude culturen. Specifiek is de sauna Fins. In de vroege historie van Finland woonden de meeste mensen in deels onder de grond gebouwde hutten. Om  te zorgen dat deze verwarmen werden stenen, die eerst in een vuur lagen, in deze hutten gelegd waardoor de temperatuur opliep. Het allergrootste voordeel van deze methode was dat de warmte gelijkmatig gedurende de gehele nacht werd afgegeven. Men kwam erachter dat wanneer water over de hete stenen werd gegoten, de ruimte ineens veel warmer zou werd en de aanwezigen flink begonnen te zweten. Hoewel bedoeld als verwarming is hiermee de sauna, of beter gezegd de “holsauna”, geëvolueerd.

Later is men blokhutten erbij gaan bouwen. In de oostelijke Finse provincie Karelië werd hierin een houtgestookte open kachel geplaatst. Omwille de gelijkmatige verwarming werden ook hier stenen voor gebruikt en op de kachel gelegd en vervolgens door de vlammen verhit. Door de convectie van de warme stenen walmde de rook van het houtvuur door heel  de ruimte en deze werd via een opening of de openstaande deur dan weer afgevoerd. Dit waren de eerste savusauna’s. Vanwege de sterke geur van het hout en de wijze van opwarming is dit nog steeds bij de Finnen hét echte saunamodel. In het oosten en noorden van het land doet men dit nog op deze wijze.  Het Nadeel van dit type sauna is dat het vrij lang duurt voordat de sauna “rijp” is. Maar, eerst moeten de stenen verhit worden, daarna de ruimte, vervolgens duurt het nog enige tijd voordat de wanden hun stralingswarmte afgeven. Daar komt nog bij dat door deze manier van stoken de ruimte en banken met zwarte roet aanslaan.

Pas in de 20e eeuw is men  ook een gesloten kachel met een schoorsteen naar buiten gaan gebruiken. Om de warmte te kunnen reguleren én om water op de stenen te kunnen gieten, is zo’n kachel aan de bovenkant voorzien van een klein  luikje. Het voordeel van dit soort sauna is dat zuiniger met brandhout kan worden omgegaan, de ruimte aanmerkelijk schoner blijft en de buitendeur nagenoeg gesloten kan blijven waardoor er minder warmte verloren gaat.

Al vrij snel kwam er de tweede generatie van kachels. De stenen liggen bij deze soort op een ijzeren rooster boven het vuur. De ketel waarin het vuur wordt gestookt blijft nu de hele tijd branden terwijl de stenen wel worden verwarmd maar niet door de vlammen wordt geraakt. Met deze constructie kan het vuur, en dus de temperatuur,  ook beter worden gereguleerd.

Rond de jaren 70 van de vorige eeuw komt de eerste elektrische kachel op de markt. De manier waarop de stenen worden verwarmd is gelijk aan de tweede generatie houtkachel. De energie kan echter steeds nauwkeuriger worden geregeld. Ook kunnen de kachels kleiner gehouden worden. Vanwege de constante elektrische energie is er minder steenmassa nodig. Omdat het brandgevaar nu  kleiner is, kan de sauna ook bijvoorbeeld in hotels en woningen worden geplaatst. De elektrisch verwarmde sauna levert daarentegen een drogere lucht waardoor zij anders ervaren wordt dan de houtgestookte sauna.

Andere suggesties…