Geplaatst op

Houten zelfbouw tuinhuis

Houten zelfbouw tuinhuis

Houten zelfbouw tuinhuis

Een houten zelfbouw tuinhuis is eenvoudig in elkaar te zetten. Ook is dit houten zelfbouw tuinhuis perfect geschikt als opslagruimte voor fietsen en dergelijke. Ons houten zelfbouw tuinhuis wordt geleverd zonder vloer.

In dit tuinhuisje kunt u uw gasten comfortabel laten verblijven. Hier hebben zij hun privacy en ruimte. Ido is ook perfect als een homespa, studio, kantoor aan huis, relaxruimte of jachthuis. Wanneer u het tuinhuisje alleen als opslag wilt gebruiken, is het niet nodig om de muren te isoleren.

De basis

Een houten zelfbouw tuinhuis is eenvoudig in elkaar te zetten op een vlakke stabiele grond. Voordat u kunt beginnen met bouwen moet u een basis voor het speelhuisje maken. Graaf de bovenste laag grond weg op de plek waar het speelhuisje komt te staan. Zorg dat u dit vlak iets groter maakt dan de oppervlakte van het speelhuisje. De groend moet redelijk stabiel en goed gedraineerd zijn. Voor de exacte werkwijze raadpleegt u de gebruikershandleiding.

Dakbedekking

Dakbedekking is niet inbegrepen bij het houten zelfbouw tuinhuis. Het dak dient te worden bedekt met dakleer, shingles of metaal. Voordat u dit heeft gedaan kunt u het houten zelfbouw tuinhuis beschermen met een zeil.

Isolatie

Isolatie is niet nodig als de schuur wordt gebruikt als opslagruimte. Maar wilt u het gebruiken als gastenverblijf, dan is het wel nodig het tuinhuisje te isoleren. De makkelijkste manier is om de ruimte tussen de balken met 70 mm minerale wol te vullen en de binnenkant te bekleden met multiplex, oriented strand board (OSB) of gipsplaten. Een blad van triplex over de gipsplaat geeft bevestiging voor planken en andere hulpstukken over de gehele muur. Bouwplaten aan de binnenzijde van de wand verhogen tevens de stabiliteit en de levensvatbaarheid. Wilt u het graag nog een beetje warmer, dan kunt u de isolatie verdikken met een extra wollen wandplaat van 50 mm.

Het materiaal voor onze producten is met zorg en aandacht voor kwaliteit geselecteerd. Het bouwpakket wordt ongeverfd geleverd. In het pakket zitten alle onderdelen zoals op de foto afgebeeld is.

Al onze producten zijn zeer eenvoudig in elkaar te zetten. Het is makkelijker dan u denkt! Wilt u een toelichting op het in elkaar zetten van het huisje? Klik dan HIER.