Bouwinformatie

Tips

  • Het is belangrijk om bij uw gemeente na te gaan of u een bouwvergunning nodig heeft om te bouwen of niet, aangezien er in verschillende gemeenten verschillende regels kunnen gelden.
  • Welke fundering er nodig is. (Meer informatie hierover vind u onderaan deze pagina.)
  • Hoe u het huisje wilt verwarmen. Wordt het gebruikt voor tijdelijke overnachtingen, als opslag, een permanente bewoning?
  • Moeten water, elektriciteit en riolering worden afgevoerd?
  • In onze bouwpakken zijn dakbedekking, verf/beits, isolatie, elektriciteit, water en afvoer niet inbegrepen, hou hier rekening mee.

Neem gerust contact met ons op, dan beantwoorden we al uw vragen en kunnen we een bouwtekening sturen.

Zelf bouwen (of niet?)

Onze houten huizen zijn zelf eenvoudig op te bouwen en er is een handleiding van het product bijgevoegd. Wij hebben ook een bouwservice, maar op dit moment zijn wij nog opstartende waardoor wij niet overal een concurrerende prijs aan te kunnen bieden. Mocht u een groot project hebben of in de regio van Hilvarenbeek wonen maken wij graag een offerte voor u! Mocht u verder weg wonen raden wij op dit moment aan om een aannemer in de buurt te vragen, maar uiteraard maken wij graag een offerte voor u.

Ventilatie

Ventilatieroosters zijn niet bij de levering inbegrepen. Dit is wel wenselijk om vocht- en schimmelproblemen te voorkomen. Ventilatierooster zitten (nog) niet standaard in ons assortiment, maar deze kunt u ook eenvoudig aanschaffen bij de plaatselijke bouwmarkt. U dient hier wel zelf voor te zagen. Bij sauna’s gaat de ventilatie door de minimale openingen in de vloer. Mocht u hiervoor een sauna-ventilatieroosters willen kunt u contact met ons opnemen. Uiteraard kunt u ook ”gewone” ventilatieroosters gebruiken.

Isolatie

Vanaf een wanddikte van 70 mm zijn de houten huizen ”zelf isolerend”. U kunt nog extra isoleren met behulp van isolatiemateriaal en (gips)platen.

Fundering

U bent op zoek naar informatie voor fundering van uw houten blokhut of woning? Het type fundering hangt af van uw specifieke locatie. Maar ook gebruik en totaalgewicht tellen mee. Het beste kunt u informeren bij een lokale aannemer of informeren bij degene die bijvoorbeeld uw woning heeft gebouwd waar het product naast komt te staan. Wij kunnen eventueel ook gebruik maken van een database met sonderingen. Ons advies is echter een advies en fundering maken blijft altijd op eigen risico. Fundering wordt ook vaak gedaan door gebruik te maken van wit zand wat wordt uitgevlakt waar 30×30 tegels op worden geplaatst.